Webbplatsens överlägg

Hjärtformade kakor till alla hjärtans dag

Eftersom det snart är alla hjärtans dag så tänkte jag passa på att lägga ut ett recept på Hjärtformade kakor till alla hjärtans dag. Jag använder en mindre kakform, eftersom jag ville få till en så perfekta hjärtan som möjligt, dagen till ära, men det går naturligtvis bra att ta vilken storlek som passar, så experimentera gärna.

Jag rekommenderar att man använder en matberedare till baket, eftersom det kan bli väldigt jobbigt att göra det för hand.

Ingredienser,  ca 50 kakor

Shortbread Hjärtan
Shortbread Hjärtan
  1. Smör 250 gram, rumstempererat
  2. Socker 1,25 dl
  3. Vetemjöl 5 dls
  4. Maizena 1,75 dl
  5. 1 tsk Vanilla paste eller 1 st vaniljstång

Så här gör du för att baka Hjärtformade kakor till alla hjärtans dag

Ta först fram en matberedare.

Mixa sedan ihop smör, socker och vanilla paste i matberedaren. Häll därefter i maizena och vetemjöl och mixa sedan alltihop med hjälp av en matberedare tills degen blir jämn och fin. Var noga med att inte överarbeta degen eftersom kakorna kommer att bli alltför kompakta.

Plasta därefter in degen och lägg den i kylskåp i ca 1/2 timme och låt den kylas ned.

Ta sedan ut degen och dela upp den i lika stora delar för utkavling.

Sätt ugnen på 150 C.

Kavla sedan ut degen på bakplåtspapper till en jämn rund kaka som är ca 1/2 cm tjock. Efter att ha kavlat ut degen ordentligt använder kan kakorna stansas ut med hjälp av en hjärtform. Lägg dem sedan på en bakplåt med papper.

Pricka gärna kakorna med en gaffel innan plåten ska sättas in i ugnen, särskilt om kakorna är lite större.

Baka därefter kakorna i mitten av ugnen under ca 25 minuter.

Ta sedan ut kakorna  och dekorera dem direkt med socker medan de fortfarande är varma.

Låt slutligen alltihop svalna ordentligt innan fikat!

Bra att ha

Matberedare