Jag har lagat Oskars pannkakor tillsammans med Oskar idag och alla vet ju hur gott pannkakor kan vara! Recept på pannkakor finns det gott om och att laga pannkakor till lunch eller middag är kanske inte jättenyttigt men det är lätt att lägga till frukt och bär. Pannkakor fungerar både till vardags och som efterrätt. Gör man en dubbel sats pannkakor så är det jättesmarrigt att steka upp skivade pannkakor i smör, kanel och socker dagen efter. Precis som min farmor brukade göra. Hursomhelst, det här receptet kan man variera ganska mycket genom att lägga till några få ingredienser, exempelvis brukar jag göra vaniljpannkakor

Ingredienser 10-15 pannkakor:
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 6 dl standardmjölk
- 3 ägg
- 1/2 dl smör- och rapsolja
- 1 tsk Vanilla paste (kan utselutas)
Så här gör du:
Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och fortsätt vispa. Vispa i äggen, Vanilla paste samt smör- och rapsolja. Låt smeten svälla i minst en timme.
Rör om smeten. Stek pannkakorna du behöver lite mindre än 1 dl smet till varje stekomgång. Eftersom att stekfettet redan är i smeten så behöver du inte lika mycket till gräddningen. Rör gärna om i smeten då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten.
Tips:
Servera gärna med hemmagjord blåbärssylt!
Blir det pannkakor över så brukar jag skära upp dem och steka om dem i kanel och socker dagen efter.
Bra att ha:
Skeppshults stekpannor 2 st
Tunn stekspade
Ballongvisp