Webbplatsens överlägg

Mexicogryta

Mexicogryta är en snabblagad gryta som passar både vuxna och barn, det tar runt en halvtimme att laga den här värmande och kryddiga grytan som självklart är riktigt smarrig. Båda mina grabbar tycker verkligen mycket om den, vilket har gjort att den har blivit en återkommande rätt hemma hos oss. Jag rekommenderar att ni serverar grytan med en nypa persilja och en liten klick crème fraiche till. Såklart skadar det inte med lite gott bröd. Som vanligt är det ett stort plus att den här grytan kan kokas i större mängd och läggas i matlådor. Den kan till och med frysas in, men om ni skulle välja att frysa in grytan rekommenderar att ni inte låter den stå i mer än en vecka. Å andra sidan kanske den inte räcker så länge?

Mexicogryta
Mexicogryta

Ingredienser 6 portioner

Nötfärs 1 kg

2 msk Smör- och rapsolja

0,75 liter vatten

Tacokrydda, 1 påse

1 msk lökpulver

3 msk oxfond

8 potatisar

Passerade tomater 390 gram

Salt och svartpeppar

Så här gör du

Skala först potatisen och dela i ca 2-3 cm stora bitar (mindre bitar om det är små barn som ska äta).

Bryn sedan köttfärsen på hög värme i en järngryta tillsammans med smör- och rapsolja.

Häll därefter lökpulver, oxfond och vitpeppar och tacokrydda i grytan, häll sedan ner krossade/passerade tomater.

Vrid sedan ned värmen till medelhög och rör om.

Häll därefter i vatten och potatisen i grytan och rör om.

Låt grytan koka i 15-20 minuter tills potatisen är klar.

Smaka av den färdiga soppan tillsammans med salt och peppar.

Servera gärna med en klick Creme fraiche och ett gott bröd till, som till exempel vitlöksbaguette eller surdegsbröd!