Finns det någon därute som inte har provat Lemoncurd cheesecake vid det här laget? I så fall är det här ett jättebra tillfälle! För den som inte vet det redan är Lemoncurd en fräsch citronkräm som vi kommer att bre ovanpå en frisk och syrlig cheesecake och frysa in hela rasket. Vem sa att det inte är möjligt med flera goda ting på en gång? Det här blir ljuvligt gott och passar för både stora och små. Den är dessutom väldigt enkel att göra, även om det kanske tar några timmar i frysen!

Ingredienser:
- 14 st Digestivekex
- 100 gram Smör
- 1 burk Lemoncurd
- 2 dl Vispgrädde
- 1 dl Muscovadosocker
- 300 gram Philadelpiaost
- 1 tsk Vanillla paste
Garnering:
- 1/2 dl Florsocker
- ca 1 dl Marängdroppar
Så här gör du:
Smält ner smör i en kastrull och låt det svalna lite.
När smöret har svalnat är det enklast att krossa Digestivekexen i en matberedare. Blanda ihop smör med krossat Digestivekex.
Använd gärna en springform som gör det är lätt att få bort sidorna. Tryck sedan ut smeten med krossat kex och smör i botten på formen till ett jämt lager.
Ställ sedan in alltsammans i kylen i minst 30 minuter tills det har stelnat.
Bred sedan ut ett lager Lemoncurd över den kylda botten. Använd ungefär 1/4 av burkens innehåll. Ställ sedan in formen i kylen igen.
Vispa ihop grädden tillsammans med Muscovadosocker och vanilla paste, rör sedan ned Philadelphiaosten och rör ihop alltsammans till en jämn smet. Bred ut över botten och ställ in i frysen, gärna över natten.
Bred ut resten av Lemoncurden på toppen och ställ in alltsammans i frysen igen.
Låt stå en stund i kylen innan den serveras.
Garnera gärna med lite florsocker och marängdroppar!