Hej på er därute! Här kommer ett superenkelt och snabblagat recept med en liten asiatisk touch som jag tänkte dela med mig av; kyckling med nudlar och lime.
Den här veckan sitter vi barnvakt åt en liten tös på snart fyra år. Full rulle kanelbulle! Därför passade jag på att testa ett recept på kyckling med nudlar och lime som mina barn stormgillar och jösses vad hon åt! Som vanligt så köper jag in någon extra grönsak av det jag ska tillaga som jag skär upp som grönsaksstavar. Det brukar barnen få smaska på en stund innan jag serverar maten. Idag blev det paprikastavar till förrätt med andra ord!

Ingredienser 4 portioner:
- 4 portioner äggnudlar
- 700 gram strimlad kycklingfilé
- 2 msk matolja
- 1/2 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 2 röda paprikor i bitar
- 1/2 strimlad purjolök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 1 msk socker
- 500 ml kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 2 msk Touch of taste kycklingfond
- Saften från en pressad lime
- Salt och peppar
Så här gör du:
Koka nudlarna. Jag brukar ringla matolja över nudlarna när de är färdigkokta så att de inte ska klibba ihop sig, men självklart behöver du inte göra det om du inte vill.
Skär upp paprikan i lagom stora bitar. Pressa vitlöken och strimla purjolöken. Skär upp kycklingfilén i lagom stora strimlor. Om mindre barn ska äta kanske det kan vara bra att skära i mindre strimlor.
Ta fram en gryta och bryn kycklingstrimlorna i matoljan. Plocka upp kycklingen, gärna med en hålslev, och lägg åt sidan på en tallrik.
Häll i paprikan, vitlöken och purjolöken i grytan och fräs upp tillsammans med curry och sockret i ca 2 minuter.
Sedan är det dags att hälla i kokosmjölk, vatten, kycklingfond och den uppstekta kycklingen. Koka på svag värme i ca 10 minuter, smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
Servera tillsammans med nudlarna!