Webbplatsens överlägg

Chocolate Chip Cookies

Så här inför helgen är det dags för ett kakrecept som så gott som ersatt lördagsgodis här hemma hos oss: Chocolate Chip Cookies. De håller sig tyvärr inte mer än några dagar om man lägger dem i kakburkar, men det gör ingenting eftersom de här kakorna brukar ha en strykande åtgång. Så man kan räkna med färskt chokladgodis för hela helgen om man lägger manken till och svänger ihop dem på fredag eftermiddag.

Frosserivarning utfärdas!

Ingredienser för ca 24 Chocolate Chip Cookies
Cocolate Chip Cookies
Cocolate Chip Cookies
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl muscovadosocker
  • 1,25 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1,5 dl Smör- och rapsolja
  • 1 tsk vanilla paste
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
Så här gör du:

Sätt ugnen på 160 C och klä sedan två ugnsplåtar med ugnsplåtspapper.

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda därefter ihop ägg, vanilla paste, smör och rapsolja i en annan bunke till en tjock smörblandning. Häll sedan samman smörblandningen med de torra ingredienserna och rör därefter ihop alltsammans för hand, ända tills det blir en deg. När degen har blivit tillräckligt tjock behöver den knådas ihop för hand, så var beredd på att ta i lite extra sådär mot slutet.

Hacka därefter chokladen och vänd ned den i degen.

Ta sedan en vanlig sked och skopa ur lagom stora bitar deg. Degbitarna bör vara lite mindre än ett 1/2 decilitersmått för att få plats med 12 kakor på varje plåt, men naturligtvis kan man göra större kakor om man vill.

Rulla degen till bollar i handen och tryck sedan ut degbollarna på plåten så de blir platta och jämna. Undvik att grädda ihop kakorna med varandra genom att placera degbollarna på bakplåten med jämna mellanrum.

Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen ca 15 min.