Eftersom vi bor i Västerås så känner jag att jag faktiskt måste ta och dela med det här sköna receptet på Mexicosoppa som, trots namnet, faktiskt inte kommer från Mexico utan från de lokala skolmatsalarna här i stan. Vem kunde ana att de faktiskt gör så här pass rolig mat på skolan? I alla fall, Mexicosoppa är otroligt enkel att tillaga (Det tar maximalt en halvtimme) och barnen fullkomligen älskar den! Den här soppan fungerar såklart även för vuxna och den går dessutom att lägga i matlåda. Den kan till och med frysas in, men OM ni skulle välja att frysa in den så rekommenderar jag att ni inte håller den infryst alltför länge, maximalt en vecka. Om den nu räcker så länge, det vill säga. I normala fall brukar barnen nämligen äta upp alltihop på en gång.

Ingredienser 6 portioner
- Köttfärs 400 gram
- 1 msk Smör- och rapsolja
- 1,5 liter vatten
- Tacokrydda, 1 påse
- 1 msk lökpulver
- 1,5 msk oxfond
- 3 dl Farfalle-pasta
- Passerade eller krossade tomater, 250 gram
- Salt och vitpeppar
Så här gör du:
Bryn köttfärsen på hög värme i en gryta tillsammans med smör- och rapsoljan.
Häll i tacokryddan, lökpulver, oxfond och vitpeppar tillsammans med krossade/passerade tomater – rör om.
Vrid sedan ned värmen till medelhög, annars är det risk att alltihop bränner fast.
Skölj av pastan och häll i en liter vatten i grytan.
Häll i pastan i grytan och rör om.
Vänta tills soppan har kokat upp, då häller du i resten av vattnet (ytterligare 5 dl).
Smaka av den färdiga Mexicosoppan med salt och vitpeppar.
Låt koka tills pastan är klar.
Och det är faktiskt allt! Servera gärna den färdiga Mexicosoppan med en klick Crème fraiche, ett gott bröd som till exempel vitlöksbaguette eller varför inte surdegsbröd?
Smaklig måltid!