Den här köttgrytan är både lättlagad och nyttig, den passar dessutom till hela familjen, även de allra minsta. Den här grytan är perfekt lämpad för att laga i fler portioner och frysa in. Mina barn tycker den är jättegod!
Ingredienser 4 portioner

- 500 g blandfärs
- 2 morötter, grovrivna
- 1 strimlad röd paprika
- 3-4 msk olivolja
- 1 msk sötstark senap
- Ca 5 dl strimlad vitkål
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk soja
- 1/2 tsk salt
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vatten
Så här gör du:
Strimla paprika och vitkål, riv morötterna.
Värm upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme
Fräs köttfärsen med morötterna och paprikan.
Tillsätt sedan salt, peppar, senap, soja, kalvfond och vitlök.
Stek upp allt i stekpannan under 1-2 minuter. Häll sedan stekpannans innehåll i en gryta.
Häll på extra olivolja i stekpannan och lägg i den strimlade vitkålen.
Det bör inte ta mer än några minuter.
Lyft ut den strimlade stekta vitkålen ur stekpannan. Häll alltsammans i grytan med de övriga ingredienserna.
Vispa ur den tomma stekpannan med lite vatten och häll ned vattnet i grytan.
Tillsätt cirka 2 deciliter vatten i grytan och koka upp allt på svag värme under lock i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med jasmin- eller basmatiris.
Tips – Om man vill kan man strö över lite cashewnötter som garnering.