Webbplatsens överlägg

Stroganoff a’la Salsiccia

Är du trött på ”vanlig” korv Stroganoff och vill ha något med lite mer smak i? I så fall är Stroganoff a’la Salsiccia helt klart något för dig! Salsiccia är ett generellt namn för olika typer av färsk italiensk korv, så Stroganoff a’la Salsiccia betyder faktiskt samma sak som Korv Stroganoff, men smakmässigt är det något helt annat! Eftersom Italiensk salsiccia är korv gjord med malet fläskkött, fläskfett och många kryddor är det en helt annan smakupplevelse än vår vanliga svenska falukorv. ”Hur mycket mer smak har den då`” frågar du säkert? Ja det får du veta om du lagar till den här rätten, men om du gör det måste du se upp, för man kan lätt föräta sig. Jag brukar servera den här rätten med ris, men den kan även ätas som den är med lite bröd till. Och som vanligt en rekommendation: Den kan stå i matlåda, men den bör inte frysas in.

Du behöver:
Korv Stroganoff
Stroganoff a’la Salsicca

750 gram Salsiccia

2 paket bacon

390 gram krossade tomater

1 matssked lökpulver

1 tesked rostad vitlök

2 krm Svartpeppar

1 dl Yogurt

Så här gör du

Börja först och främst med att skära upp Salsicciakorven i fina bitar

Stek sedan ihop bacon och korv i olja, använd gärna en riktigt stekpanna i gjutjärn för att behålla smakerna.

Under tiden är det dags att göra själva såsen, det här brukar jag göra i en gjutjärnsgryta, men det går såklart jättebra med en vanlig gryta eller större kastrull

Blanda först i de krossade tomaterna med lökpulver, rostad vitlök och svartpeppar. Tillsätt sedan yoghurt och låt allt sjuda ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar

Tillsätt sedan den stekta Salcsicciakorven och baconet genom att försiktigt röra ner alltsammans i såsen.

Låt sjuda under omrörning i ca 5-10 minuter

Servera med ris eller varför inte lite gott bröd?