En storfavorit hemma hos oss är Snickerskaka. Den här kakan är väldigt enkel att göra, mycket god att äta och om man klarar av att hålla sig borta från den räcker den faktiskt länge.

Ingredienser:
- 1 liter cornflakes
- 1 tsk vaniljpasta
- en burk jordnötssmör
- 2 dl ljus sirap
- 1 dl cocos
- 1 dl strösocker
- 250 gram mörk blockchoklad
Gör så här:
- Ta fram en stor kastrull med tjock botten & en större bunke.
- Lägg i alla ingredienser i bunken och vispa ihop allt till en jämn smet med elvisp. (Jag brukar använda degkrokar till det här, för smeten blir ganska tjock.)
- Häll ned smeten i kastrullen och fortsätt vispa medan den värms upp. OBS: den ska bara bli varm, inte koka.
- Bred ut smeten jämnt över en form på ca 20X30 cm.
- Hacka upp blockchokladen och smält den över vattenbad.
- Bre sedan ut den smälta chokladen i ett jämt lager över kakan.
- Ställ in i kyl och låt chokladen stelna, sedan är den färdig att servera efter att man skurit upp den i lagom stora bitar.
Om du (mot förmodan) får något kvar går det jättebra att förvara Snickerskakan i kylen eller frysen.