Webbplatsens överlägg

Quesadillas

Quesadillas
Quesadillas

Nu är det dags för ytterligare ett matlådetips. Vi ska laga Quesadillas, som är en mexikansk inbakad tortilla fylld med ost och kött. Från början kommer ordet från spanskans ”Quesada” som ungefär betyder ”ostkaka”, varför vet jag inte, för Quesadillas påminner mer om inbakade tacos.

Hursomhelst är de helt fantastiska att göra om man råkar få lite för mycket tacosrester över och de är dessutom otroligt enkla att laga, men det absolut bästa med Quesadillas är att man kan ha det man tycker själv är gott som fyllning! Exempelvis kan man använda kyckling, vanligt kött, tacofärs eller göra dem helt vegetariska om man föredrar det.

Som du säkert förstår vid det här laget behöver man alltså inte följa receptet till punkt och pricka, det viktiga är att man har gott om ost mellan tortilla-bröden för att de ska hålla ihop.

Gör man sedan matlåda av dessa är det viktigt att de inte fryses in, för då kan de förlora smaken, men de brukar gå åt rätt fort, så kylen fungerar nog lika bra.

Recept 4 personer
  • Större tortillabröd, 8 st
  • Tacofärs, ca 600 g
  • Tacosås, styrka efter smak
  • Riven tacoost, ca 3 dl
  • Crème fraiche, några msk
  • Majs, ca 1 dl
  • Hackad rödlök, några msk
  • 1-2 msk smör- och rapsolja till stekning
Så här gör du:

Lägg först upp ett tortillabröd på skärbräda, pensla utsidan med matolja och fyll sedan brödet med tacofärs.

Varva sedan köttet med sås, ost, crème fraiche, majs och hackad rödlök.

Lägg därefter ytterligare ett tortillabröd som ett lock ovanpå fyllningen och lägg alltsammans i en varm stekpanna.

Stek på medelhög värme tills osten har smält och bröden sitter ihop med varandra. Det är viktigt att fyllningen blir varm, men det ska inte fastna i stekpannan!

Tips: Jag brukar använda en djup rund tallrik under stekningen för att pressa ihop tortillabröden.

Klar att servera med salsa, guacamole och gräddfil! Glöm för all del inte bort att ta med grönsaker, som gurka, tomat och sallad!