Dags för ett recept som kommer att göra både barn och vuxna glada, nämligen: Pasta med oxfilé. Det är ett väldigt enkelt recept som smakar gott och som dessutom råkar vara utmärkt för veckomatlådor! Oxfilé på jobbet OCH nöjda barn vid middagsbordet? Går det?? Ja faktiskt, det gör det. För er som tycker att Oxfilé är alldeles för dyrt eller av någon anledning inte vill laga pasta med kött har jag dessutom ett recept på pasta med Portobellosvamp som du kan hitta här!
Kom bara ihåg att krydda väl och att steka köttet jämt och fint så kan det se ungefär så här gott ut!
Smaklig måltid!
Vad man behöver:
4-6 portioner
750 g pasta
750 g oxfilé
1 msk Smör & Rapsolja
2 st. schalottenlökar
2 klyftor vitlök
3 dl crème fraiche
1/2-1 tsk hackad chilipeppar
2,5 dl grädde
ca 1 dl riven parmesanost
1 msk socker
färsk persilja
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Koka först upp vatten i en kastrull med salt i till pastan. Koka sedan pastan men ta bort ca 1 minut från anvisningarna på paketet.
Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Skär sedan oxfilén i fina strimlor.
Stek sedan köttet i smör och rapsolja i en stekpanna, krydda därefter med salt och peppar. Lägg sedan upp köttet på en tallrik, rör slutligen ner lökhacket i stekpannan. Stek sedan löken någon minut tills den har fått fin färg.
Sedan kan du finhacka persiljan.
Rör först ner köttet, chilipeppar, persilja tillsammans med löken i stekpannan. Fräs sedan ihop allt och sänk därefter värmen på plattan. Rör sedan i grädde och crème fraiche. Låt det sjuda i några minuter. Rör därefter i lite parmesanost.
Blanda slutligen i pastan med oxfilésåsen och koka därefter en liten stund ända tills pastan har fått ett fint tuggmotstånd.
Till servering: Toppa med persilja och eventuellt lite mer parmesanost.