Webbplatsens överlägg

Kyckling och currygryta med bacon

Den här kyckling och currygrytan med bacon är riktigt krämig och passar för de flesta smaker. Jag har tagit till lite i receptet så att man får flera färdiga matlådor att frysa in.

Räkna bara inte med att den blir kvar så länge, för det är väldigt gott.

Ingredienser ca 8 portioner:
Kyckling och currygryta med bacon

Hackad gul lök, ca 250 gram, eller 1-2 stycken

Smör- och rapsolja, 2 msk

Tärnat bacon, cirka 250 gram

Kycklingfilé mörad, ca 1 kg

Crème fraiche 2 dl

Grädde 3 dl

Curry 1 msk

Gurkmeja 2 msk

Kycklingfond 1 msk

Salt 1 nypa

Peppar 1 krm

1/2 msk Maizena + 1/2 dl vatten (kan uteslutas om man vill ha en tunnare sås)

Basmatiris 8 portioner

Gör så här:

Koka riset

Hacka löken i mindre tärningar om den inte redan är färdighackad. Skär kycklingfiléerna i  ca 2X2 cm stora bitar

Bryn löken i smör- och rapsoljan i en större gryta, se till att den får en härligt fin stekyta.

Stek upp lök och bacon.

Lägg i kycklingbitarna, fräs dem med bacon och lök.

Tillsätt curry och gurkmeja och rör om.

Låt sedan kryddorna sjuda en liten stund med kycklingen, baconet och löken.

Blanda ned crème fraiche och grädde

Tillsätt kycklingfonden, rör om och låt grytan puttra på svag till medelhög värme ca 5-10 min

Smaka av med salt och peppar

Föredrar du en tjockare sås? I så fall kan du reda av den med lite Maizena och vatten

Servera med ris och grönsaksstavar eller sallad