Den här kyckling och currygrytan med bacon är riktigt krämig och passar för de flesta smaker. Jag har tagit till lite i receptet så att man får flera färdiga matlådor att frysa in.
Räkna bara inte med att den blir kvar så länge, för det är väldigt gott.
Ingredienser ca 8 portioner:

Hackad gul lök, ca 250 gram, eller 1-2 stycken
Smör- och rapsolja, 2 msk
Tärnat bacon, cirka 250 gram
Kycklingfilé mörad, ca 1 kg
Crème fraiche 2 dl
Grädde 3 dl
Curry 1 msk
Gurkmeja 2 msk
Kycklingfond 1 msk
Salt 1 nypa
Peppar 1 krm
1/2 msk Maizena + 1/2 dl vatten (kan uteslutas om man vill ha en tunnare sås)
Basmatiris 8 portioner
Gör så här:
Koka riset
Hacka löken i mindre tärningar om den inte redan är färdighackad. Skär kycklingfiléerna i ca 2X2 cm stora bitar
Bryn löken i smör- och rapsoljan i en större gryta, se till att den får en härligt fin stekyta.
Stek upp lök och bacon.
Lägg i kycklingbitarna, fräs dem med bacon och lök.
Tillsätt curry och gurkmeja och rör om.
Låt sedan kryddorna sjuda en liten stund med kycklingen, baconet och löken.
Blanda ned crème fraiche och grädde
Tillsätt kycklingfonden, rör om och låt grytan puttra på svag till medelhög värme ca 5-10 min
Smaka av med salt och peppar
Föredrar du en tjockare sås? I så fall kan du reda av den med lite Maizena och vatten
Servera med ris och grönsaksstavar eller sallad