Dags att laga Pasta med portobellosvamp! Portabellosvamp, eller portobellosvamp som det också kallas är egentligen bara en förvuxen champinjon, i normala fall brukar man äta hatten hel, men vi ska göra Pasta med portabellosvamp, så därför strimlar vi den på samma sätt som i vårt komplement-recept: Pasta med oxfilé. Den här rätten smakar såklart väldigt gott, är väldigt billig att tillaga och som precis som komplementreceptet råkar det vara utmärkt för veckomatlådor! För er som inte vill laga pasta med svamp eller tycker att oxfilé är mycket godare kan man hitta receptet på pasta med oxfilé här
Kom bara ihåg att krydda väl och att koka pastan rätt!
Smaklig måltid!
Vad man behöver:
4-6 portioner
750 g pasta
ca 500 g portobellosvamp
1 msk Smör & Rapsolja
2 st. schalottenlökar
2 klyftor vitlök
3 dl crème fraiche
1/2-1 tsk hackad chilipeppar
2,5 dl grädde
ca 1 dl riven parmesanost
1 msk socker
färsk persilja
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Koka först upp vatten i en kastrull med salt i till pastan. Häll sedan i pastan men ta bort ca 1 minut från anvisningarna på paketet.
Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Skär sedan portobellosvampen i strimlor.
Stek sedan svampen i smör och rapsolja i en stekpanna, krydda därefter med salt och peppar. Lägg sedan upp den strimlade svampen på en tallrik, rör slutligen ner lökhacket i stekpannan. Stek därfeter löken någon minut tills den har fått fin färg.
Sedan kan du finhacka persiljan.
Rör först ner svampen, chilipeppar, persilja tillsammans med löken i stekpannan. Fräs sedan ihop allt och sänk därefter värmen på plattan. Rör sedan i grädde och crème fraiche. Låt det sjuda i några minuter. Rör därefter i lite parmesanost.
Blanda slutligen i pastan med svampsåsen och koka därefter en liten stund ända tills pastan har fått ett fint tuggmotstånd.
Till servering: Toppa med persilja och eventuellt lite mer parmesanost.