Det känns som att en varning är på sin plats redan innan jag ger er receptet på den här Kladdkakan, det är nämligen en Kladdkaka med Marshmallows och Kolasås som jag kallar för ”Kladdkaka Deluxe”.
Den är helt vansinnigt god och OM ni gör den här finns det risk för överkonsumtion. Ni behöver i alla fall inte oroa er för att det kommer att finnas några rester kvar. Hursomhelst, varning är utfärdad, nu dags för receptet:
Ingredienser
Kladdkaka Deluxe
Kladdkaka i Långpanna:
4,5 dl strösocker
1,25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 gram smält smör, avsvalnat
Topping:
150 gram små marshmallows
1 burk Dulce de leche (karamelliserad mjölk)
300 gram hackad mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde
Så här gör du:
Sätt ugnen på 160°C
Klä en långpanna (30X40 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om. Smeten ska bli riktigt tjock.
Häll i det avsvalnade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 14-15 minuter.
OBS: Kakan är inte färdig än! Låt ugnen vara på!
Strö snabbt marshmallows över hela kakan och sätt in pannan igen i ugnen på högt läge.
Kakan ska nu gräddas i ytterligare några minuter när alla marshmallows har smällt. Ta ut kakan när den är klar. Se till att kakans kanter är fastare än i mitten av långpannan innan du tar ut den. Mitten av kakan ska gärna wobbla lite och alla marshmallows ska vara smälta men inte hunnit få någon färg!
Låt kakan svalna en stund.
Bred nu på all Dulce de leche i ett jämnt lager över kakan.
Gör resten av toppingen genom att värma upp grädden i en kastrull. När grädden är uppvärmd häller du i den hackade mjölkchokladen. Rör om tills det har blivit en jämn smet.
Nu häller du chokladtoppingen över täcket med Dulce de leche och marshmallows. Bre ett jämt lager för att få ett vackert resultat. Ställ kakan i kylen några timmar innan du skär upp den!