Barnens favoritkyckling är en mycket lättlagad och nyttig gryta med kyckling, paprika och purjolök som fungerar både för hela familjen, små och stora barn.
Den här kycklinggrytan är inte bara utmärkt ur smak och näringssynpunkt, den har en lätt asiatisk touch och smakar dessutom underbart tillsammans med Jasminris, eller varför inte servera alltsammans med ett gott bröd?
Tips: Kycklinggryta är en jättebra rätt att laga som storkok. Den är lätt att frysa in i portioner om du vill ha flera färdiga matlådor redo under veckan.
Ca 6 portioner

- Kycklingfilé, 1 kg
- 2 st finhackade purjolökar
- 2 st röda paprikor, i bitar
- 1 st grön paprika, i bitar
- Olivolja
- 1/2 tsk Sambal Oelek
- 2 msk röd Sweet chili sås
- 4 msk soja
- 3 msk kycklingfond
- 1 l vatten
- 4 tsk Maizena
- 4 tsk sirap
Så här gör du:
Strimla upp kycklingen och stek upp köttet i olja.
När kycklingen är färdigstekt flyttar du helt enkelt över den i skålen med kryddblandningen.
Vänd den uppstekta kycklingen i en kryddröra bestående av Sambal Oelek och Sweet chili blandat med Soja.
Tips: Gör kryddröran i en separat skål i förväg.
Stek upp paprikan och purjolöken.
Glöm inte att du måste vända och röra om i röran emellanåt.
Lägg sedan ner ned all kyckling, purjolök och paprika i en gryta. Tillsätt sirap, vatten och kycklingfond.
Koka upp alltsammans tills det sjuder.
Rör sedan ut Maizena i lite vatten och häll ned blandningen i den kokande grytan. Det är viktigt att det inte klumpar. ihop.
Låt det koka en stund till.
Servera med basmati-, eller jasminris.